Zgodovina podjetja

Ustanovitev podjetja Kovintrade d.d. Celje sega v leto 1990. V teh letih smo se razvili v prepoznavno, specializirano in poslovno uspešno mednarodno trgovinsko družbo, ki je v slovenski lasti. Na trgu smo tako že več kot 25 let, a smo še vedno mladi, ambiciozni, uspešni, v prihodnost pa gledamo z velikimi cilji. Internacionalizacija našega poslovanja je široka, naša najpomembnejša področja pa so črna in barvna metalurgija, metalurški izdelki, ogrevalna tehnika, klimatizacija in regulacija toplotnih procesov.

Podjetje Kovintrade d.d. Celje je del Skupine Kovintrade, ki jo sestavlja še mreža hčerinskih podjetij in predstavništev v 11 različnih državah, v petdesetih državah sveta poslujemo s kar 5.500 kupci in 1.500 dobavitelji.

Članstvo Slovenije v Evropski uniji ponuja priložnosti, ki jih v našem podjetju dobro izkoriščamo. Po skupni evropski poti stopamo z optimizmom, pred konkurenco pa si ne zatiskamo oči. Prav zato bomo razvejano trgovinsko mrežo v tujini v prihodnosti še naprej utrjevali in širili, z naložbeno dejavnostjo pa razvijali kakovostno skladiščno funkcijo in logistiko, zlasti za področje črne metalurgije. Naša največja naložba doslej je sodoben skladiščni center črne metalurgije v Štorah pri Celju, ki meri 10.000 m2, prav tako imamo na tej lokaciji izdelan tehnološki projekt za izgradnjo dodatnih  15.000 m2 skladiščnih in razreznih kapacitet. Odprli smo tudi center za krojenje pločevine na Jesenicah. Steel centre razvijamo tudi v tujini. Največji se nahaja na Češkem v kraju Frydlant, meri 7.500 m2 in je namenjen češkemu, poljskemu in slovaškemu trgu. Na Hrvaškem, v Srbiji, Bolgariji, Romuniji in na Madžarskem so steel centri in razrezne kapacitete namenjeni prodaji specialnih orodnih jekel. V prihodnje želimo razširiti ponudbo tudi na konstrukcijske materiale.

Poudariti želimo, da je Kovintrade d.d. Celje vsa leta tesno povezan s Celjem in celotnim slovenskim prostorom na področju gospodarstva, kulture in športa.

Sicer pa se dobro zavedamo, da so povezovanje, mreženje, vzpostavljanje partnerskih vezi na mednarodni ravni in razvijanje poznavanja trgov tista področja dejavnosti, brez katerih si ni mogoče predstavljati konkurenčnosti v 21. stoletju. Zato smo ponosni, da smo kljub ostri konkurenci razvili prepoznavno, zanesljivo in poslovno uspešno mednarodno trgovinsko družbo. S strokovnim poznavanjem trgov in z razvijanjem kakovostnih poslovnih odnosov omogočamo svojim poslovnim partnerjem visoko dodano vrednost.

Prepričani smo, da zmoremo dovolj motiviranosti, znanja in energije, da bomo začrtane cilje uresničili. Izkušnje črpamo iz bogate tradicije našega okolja, motivirajo nas zdajšnji uspehi in navdihuje ambiciozna vizija prihodnosti. Naši načrti temeljijo na strokovnih, usposobljenih, poštenih in vestnih sodelavcih doma in v tujini, na timskem delu in kakovostnih odnosih do vseh poslovnih partnerjev. V podjetju Kovintrade d.d. Celje bomo tudi v prihodnje uresničevali in krepili svoj slogan »Partner znanja in zaupanja«.

Marko Staroveški, predsednik uprave